Klima sıcak üflemiyor

Klimalar yaz aylarında kullanılsa da kış aylarında ısınmak içinde artık sıklıkla tercih edilmektedir. Bu durum karşısında kışın soğuk havalarda klima sıcak hava üflemez ise kullanıcı için oldukça büyük sorunlar yaratabilir. Klimanız sıcak hava üflemiyor mu?  O zaman bu makalemiz tam size göre olacaktır. Dikkatli bir şekilde okuyarak klimanızın neden sıcak hava üflemediğini öğrene bilirsiniz.

klima sicak hava uflemiyor

Yapmanız gerekenler ise; klima kumandanızı kontrol ederek işe başlaya bilirsiniz. Klima kumandanızın ayarı bozulmuş olabilir bu durumdan dolayı klima sıcak üflemiyor olabilir. Kontrol ederek ayarlarını düzeltmeniz gerekecektir. Klimanız iç ünite yada dış ünite filtreleri tıkanmış olabilir bu durum karşısında da klimanız sıcak hava üflemeyecektir. İç ünite filtresinin temizliğini klima kullanma kılavuzunu okuyarak bilgi alabilirsiniz. Klima filtrelerinin tıkanması nedeni klima bakımını düzenli olarak yaptırmamanızdan kaynaklanmaktadır. Klimanızda oluşabilecek arızalar nedir? diye soracak olur iseniz biraza da onlardan bahsedelim. Klimanızın kompresörün de her hangi bir arıza oluşmuş olabilir, klimada buluna bilen gaz miktarı olması gerekenden fazla veya az olabilir, klima iç ünite yada dış ünite kartında arıza olabilir, klimanızda bulunan fan yada fan kondansatörün de arıza olabilir, klimanızda bulunan sinyal kablosunda sorun olabilir, boru hattında kırılmalar veya çatlamalar olabilir bu saymış olduğumuz durumlarda klimanız sıcak hava üflemeyecektir çünkü bunların hepsi klimanızın sıcak hava üflemişini engelleyecektir. Bu durum karşısında yerinde tespit her zaman en iyi olandır sizin yapabileceğiniz bir şey olmadığından dolayı servis müdahalesi gerekmektedir. Hemen bir servis arayarak çağırmanız en doğru karar olacaktır.

İsterseniz klima servisi olarak bizler hemen bu konuda siz değerli klima tüketicilerimize yardımcı olabiliriz. Tek yapmanız gereken çağrı merkezimizden bizlere ulaşarak arıza kaydı oluşturmak olacaktır. Aynı gün içerinde evinize teknisyen göndererek arıza durumunu en iyi bir şekilde ortadan kaldırmaya çalışmaktayız. 7/24 açık olan çağrı merkezimizden istediğiniz zaman bizlere ulaşabilir ve yardım olabilirsiniz. Teknisyen çağırmak için de araya bilir konu hakkında yardım almak içinde araya bilirsiniz. Klima hakkında ki sorularınızı yanıtlamaya devam etmekteyiz.

Yorum bırakın