Klima Devreye Girmiyor

Klimanın devreye girmemesi bir nevi çalışmaması demektir. Klima Devreye Girmiyor ise arıza durumu söz konusu olabileceğinden uzman yardımı almak gerekir. Yine de merak edenler için muhtemel durumları sıralayalım.

klima-devreye-girmiyor.fw

Klima Devreye Girmiyor

Muhtemel Sebepler

  1. Konutta elektrik kesintisi olabilir.

Klimayı kullandığınız ortamda ya da konut içinde elektrik yoksa eğer cihazın devreye girmemesi olağan bir durumdur. Elektrik kesintilerinde hiçbir elektronik cihaz çalışmadığı gibi klima da devreye girerek çalışmaz. Bu durumda elektrik gelene kadar beklemelisiniz.

  1. Elektrik şalteri kapalı olabilir.

Klimanıza bağlı şalteri kontrol edin. Klima şalterinden kapatılmışsa eğer açık konuma getirmeniz gerekir. Şalterlerde 0-1 konumu vardır. 0 konumundaysa eğer 1 konumuna getirmelisiniz.

  1. Sigorta atmış olabilir.

Bazen voltaj sebebi ile sigorta atabilmektedir. Sigortanın atıp atmadığını kontrol ederek cihazı yeniden kontrol edebilirsiniz.

  1. Kumandanın pili bitmiş ya da kumanda arızalı olabilir.

Öncelikle kumandanın pillerini yenileyerek deneme yapın. Kumanda pili bitmişse eğer yeni pil ile cihazı çalıştırabilirsiniz. Ancak kumandanın arızalı olabilme ihtimali de vardır. Kumanda arızalanmışsa eğer yeni bir kumanda temin ederek cihazı denemeniz gerekir.

  1. Klimanın zamanlayıcısı açıksa set edilen süresi gelmemiş olabilir.

Klimayı açmak ya da kapatmak için zamanlayıcı programına aldıysanız henüz açılma süresi gelmemiş olabilir. Zamanlayıcı programını yanlış yaptıysanız yine cihaz ayarlanan süre öncesi devreye girmeyecektir. Bu gibi durumlarda ya zamanlayıcıyı iptal etmeniz gerekir ya da zamanlayıcıda ayarlanan süre kadar beklemeniz gerekir.

Uygulama ve kontrollerden sonra da klimanız devreye girmiyorsa eğer parçalarda sorun olabilir. Bu durumda farklı bir işlem ya da uygulama yapmadan mutlaka servis çağırarak yardım alın.

 

 

 

Yorum bırakın